Κόσμος
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 16:17

Καμία επιείκεια έναντι των τρομοκρατών ζήτησε από τη Δύση ο Β. Πούτιν

Προειδοποίηση προς τη Δύση να μη δείχνει επιείκεια έναντι των τρομοκρατών, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν Κάθε μορφής επιείκεια προς την τρομοκρατία ισοδυναμεί με συνενοχή, υ πογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.

«Οποιαδήποτε υποχώρηση τους κάνει να διευρύνουν τα αιτήματά τους και αυξάνει τις απώλειες», πρόσθεσε ο Πούτιν, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Ιτάρ Τας, και συνέκρινε τη συμπεριφορά της Δύσης προς τους τσετσένους αυτονομιστές με την αποτυχημένη «πολιτική κατευνασμού» της ναζιστικής Γερμανίας τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σας καλώ να θυμηθείτε τα διδάγματα της ιστορίας, τη συμφωνία του Μονάχου το 1938 (με τον Χίτλερ)... Φυσικά το εύρος των συνεπειών είναι διαφορετικό...αλλά η κατάσταση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες», επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος, σε μια έμμεση απάντηση στις εκκλήσεις της Δύσης να επιδιώξει μία πολιτική λύση του προβλήματος στην Τσετσενία.

«Ετοιμαζόμαστε σοβαρά να δράσουμε κατά των τρομοκρατών, με προληπτικό τρόπο, αλλά στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης του νόμου και του Συντάγματος και προφανώς στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο κ. Πούτιν μιλώντας στη διάσκεψη των δημάρχων των μεγαλουπόλεων του κόσμου που πραγματοποιείται στη Μόσχα.