Πολιτική
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 13:51

Απάντηση Τσιτουρίδη στις δηλώσεις Παπανδρέου για τη γεωργία

Στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στην 69η Δ.Ε.Θ. σχετικά με τον τομέα της γεωργίας, απάντησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο κ. υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη αυτοκριτικής: «Δεν ακούσαμε (στην ομιλία του κ. Παπανδρέου) γιατί επί μία μακρά περίοδο η ύπαιθρος εγκαταλείφθηκε, γιατί η χώρα μας δεν αξιοποίησε τις μεγάλες ευκαιρίες που έδιδε η Ευρωπαϊκή Ένωση και γατί κακές πολιτικές, ή έλλειψη πολιτικής, οδήγησαν αφ΄ενός στην επιδείνωση της ζωής του έλληνα αγρότη και αφ΄ετέρου σε άνοιγμα τιμών μεταξύ αγρότη και καταναλωτή. ¶νοιγμα που έφθανε να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», παρατήρησε ο κ. Τσιτουρίδης.

«Πέρα όμως από την έλλειψη αυτοκριτικής για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό τομέα –σημείωσε ο κ. Τσιτουρίδης- ο κ. Παπανδρέου δείχνει να αγνοεί και την πολιτική που η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε για μια ανταγωνιστική γεωργία, η οποία θα συγκρατήσει τον πληθυσμό στην περιφέρεια, αλλά και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

«Θα τον καλούσα λοιπόν να παρακολουθεί προσεκτικότερα τα όσα ήδη πράττουμε. Και κυρίως να λάβει υπόψη του ότι η κυβέρνησή μας, σε αντίθεση με ότι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρίνεται στην απαίτηση όλων για μια άλλη θέση του αγρότη στην ελληνική κοινωνία. Μία θέση που θα του επιτρέπει να συμμετέχει και εκείνος στη γενικότερη ανάπτυξη: οικονομική, κοινωνική και βεβαίως και πολιτιστική», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής ΑΝάπτυξης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για την αρτοποιία και το σιτάρι, ο κ. Τσιτουρίδης παρατήρησε πως «είναι προφανές ότι οι όποιοι σύμβουλοι του, του έδωσαν λαθεμένες πληροφορίες» και κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί με προσοχή και υπευθυνότητα το θέμα.