Πολιτική
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2004 15:11

Αθώος δήλωσε ο Χρ. Τζέκος

Ενώπιον των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου, που διενεργούν την πολυμέτωπη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, κατέθεσε ο προπονητής Χρήστος Τζέκος ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων που σχετίζονται με την παράνομη εισαγωγή σκευασμάτων που εντόπισαν και κατέσχεσαν οι ελεγκτές του ΕΟΦ.

Η κατάθεση διήρκεσε μόλις τέσσερις ώρες. Οι δύο εισαγγελείς εξετάζουν και το θέμα της εμπλοκής του κ. Τζέκου σε παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ στους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, στο κατά δήλωση τροχαίο ατύχημα των δύο αθλητών, καθώς επίσης στην υπόθεση των επιχορηγήσεων του σωματείου «Αίας».

Ο κ. Τζέκος δήλωσε αθώος, κάτι «που θα αποδειχθεί και από την έρευνα», και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την αμερικανική εταιρεία Balco.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε ότι μεγάλος αριθμός αθλητών - Ολυμπιονικών ήταν ντοπαρισμένοι με παράνομες ουσίες της Βαlco με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από την αμερικανική ομάδα.

Με την υπόθεση ασχολήθηκαν δύο εφημερίδες («Ομπζέρβερ» και «Γκάρντιαν») και μάλιστα είχε διωχθεί ο πρόεδρος της Βαlco Β. Κόντε και τρία ακόμη στελέχη της. Παράλληλα, στα εν λόγω άρθρα γινόταν εκτενής αναφορά σε υπόθεση Ελλήνων αθλητών που εμπλέκονται σε χρήση αναβολικών.