Κοινωνία
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:09

Συνήγορος του Πολίτη: Αυξήθηκαν κατά 3.000 οι αναφορές το 2013

Αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές των πολιτών προς το Συνήγορο και το 2013 έφτασαν τις 14.700, 3.000 περισσότερες από την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Καλλιόπη Σπανού.  Η πλειοψηφία των αναφορών γίνονται για κοινωνικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

 

Αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές των πολιτών προς το Συνήγορο και το 2013 έφτασαν τις 14.700, 3.000 περισσότερες από την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Καλλιόπη Σπανού.  Η πλειοψηφία των αναφορών γίνονται για κοινωνικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη, η Καλλιόπη Σπανού τόνισε ότι υπήρξε θετικό αποτέλεσμα στο 82% των ατομικών περιπτώσεων, όπου οι υπηρεσίες δέχθηκαν τις συστάσεις που έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Σπανού, οι πολίτες ζητούν τη διαμεσολάβηση της Ανεξάρτητης Αρχής κυρίως για υποθέσεις που αφορούν την κοινωνική πολιτική, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά, τα φορολογικά, τις κοινωνικές παροχές διαφόρων ειδών κ.ά.

Πηγή: ΑΜΠΕ