Πολιτική
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 16:29

Η Αλ. Παπαρήγα για αυξήσεις στους εργαζομένους

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να πειθαρχήσουν σε λογικές “σας δίνω ψίχουλα πάνω από τον πληθωρισμό”, που ούτε και αυτό είναι βέβαιο. Πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία υποχρέωση να δώσουν τη δική τους συνεισφορά ούτε στα προγράμματα σύγκλισης ούτε στα προγράμματα σταθερότητας, ούτε να πάρουν υπόψη τους τα χρέη και τα ελλείμματα».

Αυτό δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας τη Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

«Εμείς θα στηρίξουμε αγώνες που γίνονται για γενναίες αυξήσεις στους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με ουσιαστικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στο συνταξιοδοτικό, γενικότερα στην κοινωνική ασφάλιση, παίρνοντας ως βάση όχι μόνο τις προσωπικές ανάγκες κάθε εργαζόμενου, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειάς του στις σύγχρονες συνθήκες. Και σ’ αυτά τα πλαίσια η συμβολή η δική μας είναι με την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στις 9 Οκτώβρη, που έχει σαν στόχο, όχι να προβάλει στενά κομματικούς στόχους, αλλά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πίεσης υπέρ των εργαζομένων», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση του «Αθήνα 2004», το οποίο η κ. Αγγελοπούλου αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, η κ. Παπαρήγα τόνισε τα εξής:

«Εμείς έχουμε ήδη ζητήσει απ’ την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για το πραγματικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Είτε αφορά το συγκεκριμένο οργανισμό, είτε το συνολικό κόστος. Για όλο το κόστος των έργων».

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να ανεχθεί να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα για ένα λογαριασμό, για τον οποίο μάλιστα δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ.