Κόσμος
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 11:18

Στο Λονδίνο ο απελαθείς από τις ΗΠΑ τραγουδιστής Κατ Στίβενς

Επέστρεψε σήμερα στο Λονδίνο, ο απελαθείς από τις ΗΠΑ, Βρετανός τραγουδιστής Kατ Στίβενς, εκφράζοντας την έκπληξή του για την μεταχείρισή του από τις αμερικανικές αρχές.

«Είμαι έκπληκτος με όσα αντιμετώπισα», τόνισε ο κυπριακής καταγωγής πρώην τραγουδιστής που έχει ασπαστεί το Ισλάμ και ονομάζεται πλέον Γιουσούφ Ισλάμ.

Ο Kατ Στίβενς, κρατήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανακρίθηκε από το FBI, αφού πρώτα το αεροσκάφος, με το οποίο μετέβαινε στην Ουάσινγκτον, υποχρεώθηκε - για λόγους ασφαλείας - να μην προσγειωθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Μέιν.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο το όνομα Γιουσούφ Ισλάμ, ήταν συνδεδεμένο με την τρομοκρατία. «Γιατί το όνομά του βρίσκεται στη μαύρη λίστα; Λόγω των δραστηριοτήτων του που μπορεί να συνδέονται και με την τρομοκρατία. Έχουμε και νεότερες πληροφορίες από τις μυστικές μας υπηρεσίες που αυξάνουν τις ανησυχίες μας για τον Γιουσούφ Ισλάμ», τόνισε ο Μπράιαν Ντόιλ, εκπρόσωπος των αμερικανικών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας.

Ένας άλλος αξιωματούχος που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ισλάμ χρηματοδοτεί οργανώσεις που συνδέονται με τη Χαμάς.

Ο αδελφός του 56χρονου Κατ Στίβενς, Ντέιβιντ Γκόρντον τόνισε πάντως, ότι ο διάσημος τραγουδιστής καταδικάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες και έχει δώσει κατά το παρελθόν χρήματα σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Θέλει να είναι ένας πρεσβευτής της ειρήνης», τόνισε ο Γκόρντον.

Χθες, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, είχε δηλώσει στον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, ότι «δεν έπρεπε να είχε γίνει η ενέργεια αυτή», κατά του Βρετανού πρώην τραγουδιστή.