Κόσμος
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 14:06

Τουρκικός Τύπος: Διαβεβαιώσεις Ερντογάν ότι θα εγκριθεί ο νέος ποινικός κώδικας

Στην κρισιμότητα των επαφών που θα έχει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, αναφέρεται σήμερα το σύνολο του τουρκικού Τύπου. Όπως σημειώνεται, στην τουρκική αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες περιελήφθη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τσεμιλ Τσιτσέκ, ο «αρχιτέκτονας» των αλλαγών του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο κ. Ερντογάν θα παραδώσει σήμερα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους το πλήρες κείμενο του νέου ποινικού κώδικα, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται καμία διάταξη ποινικοποίησης της μοιχείας. Ο τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει τους ευρωπαίους συνομιλητές του πως το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, θα εγκριθεί από το τουρκικό Κοινοβούλιο.

Όπως επίσης αναφέρει η Χουριέτ, ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουλέντ Αρίντς, κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Ερντογάν, αναζητεί ημερομηνία για την έκτακτη σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης, προκειμένου να εγκριθεί ο νέος ποινικός κώδικας, με πιθανότερη την 30η Σεπτεμβρίου.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων