Κόσμος
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 17:12

Απάντηση Βούγια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Με την κοινοποίηση εγγράφων σχετικά με την μετεγγραφή της κόρης του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας.

Ο κ. Βούγιας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων κατέθεσε:

- Την απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ της 25-10-2001 που δίνει την δυνατότητα στο Δ.Σ. ενός τμήματος να προτείνει την μεταγραφή φοιτητών για «Ειδικούς κοινωνικούς λόγους» πέραν των υπολοίπων.

- Την αίτηση της κόρης του για μεταγραφή , στην οποία όπως επισήμανε, δεν της ζητείται να επικαλεσθεί κανέναν από τους λόγους που προτείνονται ούτε να υποβάλει κανένα δικαιολογητικό έγγραφο.

- Την απόφαση του τμήματος Αρχιτεκτόνων της 18-1-2002 στην οποία γίνονται αποδεκτοί ως υπεράριθμοι τρεις επιπλέον φοιτητές για « Ειδικούς κοινωνικούς λόγους», όπως αποφάσισε η Σύγκλητος –σημειώνοντας ότι και οι τρεις αυτοί φοιτητές είναι παιδιά πανεπιστημιακών (οι δύο εκ των οποίων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολιτική).

- Την επικύρωση της παραπάνω απόφασης από το Πρυτανικό Συμβούλιο που εγκρίνει τα ονόματα που προτείνει το τμήμα και υπογράφεται από τον τότε Πρύτανη κ. Παπαδόπουλο και τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου ( μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρύτανης κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος).

«Πιστεύω, σημείωσε ο κ. Βούγιας, ότι με τα παραπάνω στοιχεία (και με άλλα που μπορούν να προστεθούν τις επόμενες ημέρες ) αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια πάγια διοικητική πρακτική, που στηρίζεται σε απόφαση της Συγκλήτου και απόφαση του κάθε τμήματος και επικυρώνεται με τις υπογραφές του Πρυτανικού Συμβουλίου».

«Αυτή είναι η τεκμηριωμένη απάντηση στα περί "έλλειψης νομιμότητας" τα οποία ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος στις χθεσινές δηλώσεις του, ζητώντας, με τη γνωστή πολιτική του εμπάθεια, την παραίτησή μου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πτώση του Σινούκ και την υπόθεση του κ. Τσιτουρίδη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.