Κόσμος
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 19:45

Παγιώνεται το προβάδισμα του Μπους έναντι του Τζον Κέρι

Παγιώνεται το προβάδισμα του Τζορτζ Μπους έναντι του αντιπάλου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζον Κέρι, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Αssociated Press, ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει να εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά προτίμησης από τον περασμένο Ιανουάριο, όσον αφορά τα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομία και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos για το Associated Press, ο αμερικανός πρόεδρος προηγείται του Δημοκρατικού αντιπάλου του με επτά ποσοστιαίες μονάδες, 52% έναντι 45% του Τζον Κέρι, λιγότερο από έξι εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

Το εν λόγω γκάλοπ πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 931 ψηφοφόρων, με περιθώριο σφάλματος τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Εξάλλου, σύμφωνα με νέα πανεθνική δημοσκόπηση του δικτύου CBS, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους προηγείται του Τζον Κέρι, με 49% έναντι 41% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μεταξύ των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 27% απάντησε ότι οι τηλεμαχίες θα επηρεάσουν την ψήφο του στις εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζορτζ Μπους ήταν μπροστά με 50% έναντι 41% του Τζον Κέρι, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του CBS.