Πολιτική
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 13:36

Ο Γ. Παπανδρέου για την παραίτηση Βούγια

Τον τέως εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Βούγια, ευχαρίστησε πριν από λίγο για την προσφορά του, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στο έργο του κ. Βούγια όσον αφορά την οργάνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, επισήμανε ότι η παραίτησή του ήταν αναγκαία ώστε να μη δοθεί άλλοθι στη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή της ατζέντας σε βάρος των συμφερόντων του πολίτη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Νωρίτερα, στη δισέλιδη επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για να μην επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι απο τη πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της μετεγγραφής της κόρης του, ζήτησε απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον αποδεσμεύσει απο τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου, ανεξάρτητα απο το δίκαιο της υπόθεσης.

Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν αρνητική, αναφέρει ο κ. Βούγιας, καθώς, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου δεν θέλησε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ, ενώ θεώρησε άδικη την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συμψηφίσει δύο ανόμοιες περιπτώσεις.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε το Σπύρο Βούγια για τη βοήθεια και την ουσιαστική δουλειά του στο κόμμα και τόνισε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως προσωρινά, καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος αναλαμβάνει ο Νίκος Αθανασάκης.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στον Αγιο Κωνσταντίνο.