Πολιτική
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 14:02

ΚΚΕ: Ενα ακόμη έγκλημα στο δρόμο καρμανιόλα

Το ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων «του νέου φοβερού δυστυχήματος, με τους επτά νεκρούς μαθητές και τους 30 τραυματίες στο πέταλο του Μαλιακού. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα, αφού σε αυτό το τμήμα της εθνικής οδού, τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για δρόμο καρμανιόλα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Για πάρα πολλά χρόνια αγνοήθηκαν και συνεχίζουν να αγνοούνται οι προτάσεις και η απαίτηση των τοπικών φορέων της Φθιώτιδας, της Θεσσαλίας καθώς και επιστημονικών φορέων, όπως του ΤΕΕ, που ζητούν κατασκευή νέου ασφαλούς κλειστού αυτοκινητόδρομου, με διαχωριστικό διάζωμα.

Το έργο δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, που αδιαφόρησαν με προκλητική κωλυσιεργία.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση και εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Αμεσα να ληφθούν μέτρα και να προχωρήσει η έναρξη των έργων κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου τμήματος του πετάλου του Μαλιακού».