Πολιτική
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 18:38

ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις 2.000 νέες απολύσεις συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τις 2.000 νέες απολύσεις συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, εξαπέλυσαν οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος (Δημόσια Διοίκηση) και Μαρία Δαμανάκη (Μορφωτικών Υποθέσεων).

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιώντας αντιστρόφως τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, απολύει τις προσεχείς ημέρες περίπου 2.000 συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού. Στο υπουργείο αυτό είναι γνωστό ότι προΐσταται ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος προσωπικά είχε υποσχεθεί προεκλογικά την τακτοποίηση της εκκρεμότητας 250.000 συμβασιούχων», αναφέρουν στην αρχή της δήλωσής τους οι δύο Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση με σκληρή στάση απολύει 2.000 εργάτες, καθαρίστριες, φύλακες, αρχαιολόγους, μηχανικούς και συντηρητές, οι περισσότεροι μάλιστα εκ των οποίων πληρούν τα κριτήρια του περιβόητου Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου για τη μονιμοποίησή τους», επισημαίνουν στη δήλωσή τους ο κ. Παπαδόπουλος και η κ. Δαμανάκη και σημειώνουν:

«Επειδή οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών τους, η κυβέρνηση θα τους αντικαταστήσει άμεσα από νέους συμβασιούχους, όπως ακριβώς άλλωστε έκανε στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα». «Για την αντικατάστασή τους βεβαίως το Υπουργείο Πολιτισμού θα “αξιοποιήσει” τις υποδείξεις της ΔΑΚΕ για τα “δικά της παιδιά” βάσει του σχετικού καταλόγου που πρόσφατα κατήγγειλε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι δύο Συντονιστές του Κινήματος.