Κόσμος
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 13:05

Μπαράζ επιθέσεων ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης

Ένας αμερικανός στρατιώτης και δύο ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 13 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν –εκ των οποίων τρεις αμερικανοί στρατιώτες- από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε αμερικανική βάση στη Βαγδάτη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους νοσοκομείου της περιοχής, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 60.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στις 09:45 (τοπική ώρα) κοντά σε σταθμό ελέγχου της αμερικανικής βάσης, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Στη νότια Βαγδάτη ιρακινοί αντάρτες πυροδότησαν δύο βόμβες τη στιγμή της διέλευσης αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής, με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησε και δεύτερη, την ώρα που αμερικανοί στρατιώτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης έκρηξης.

Σε ξεχωριστό επεισόδιο, ιρακινοί αντάρτες εξαπέλυσαν ρουκέτα κατά αμερικανικής βασης στα περίχωρα της Βαγδάτης, σκοτώνοντας έναν αμερικανό στρατιώτη και τραυματίζοντας επτά, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.