Πολιτική
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 18:15

Παναγιωτόπουλος: «Το θέμα της ανεργίας δεν επιδέχεται κομματικές αντιπαραθέσεις»

«Το θέμα της ανεργίας δεν επιδέχεται ούτε κομματικές αντιπαραθέσεις, ούτε δημαγωγίες, ούτε ευτελισμούς με εύκολες και θορυβώδεις πολιτικές αντιδικίες. Το ό,τι παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ, στον τομέα της ανεργίας, μία δύσκολη κατάσταση, με πολλά προβλήματα, το γνωρίζει κάθε ελληνική οικογένεια και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του τόπου.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω ακόμη το ποσοστό του 12%, που δίδεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, με σταθμισμένο -όπως αναφέρει η ΕΣΥΕ- το 90% των δειγμάτων της μέτρησης. Θα περιμένω την πλήρη ανακοίνωση της έρευνας για να τοποθετηθώ».

Τη δήλωση αυτή αναφορικά με τα ποσοστά της ανεργίας, έκανε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση 2004, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή αναπτύσσει και εφαρμόζει τις ενδεδειγμένες πολιτικές για να φανεί απολύτως συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Να προωθήσει αποφασιστικά την απασχόληση και να μειώσει την ανεργία κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, μέσα στην τετραετή θητεία της διακυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.