Πολιτική
Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 12:51

Τέλη Μαρτίου οι αποφάσεις Σαμαρά για το ευρωψηφοδέλτιο

Περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός που έχει πάρει πάνω του το όλο θέμα, να ανακοινώσει τους υποψήφιους του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται η ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός που έχει πάρει πάνω του το όλο θέμα, να ανακοινώσει τους υποψήφιους του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η κάλπη θα είναι δύσκολη, παραδέχεται συνεργάτης του κ. Σαμαρά αφενός από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης και λιτότητας και αφετέρου από τα πολιτικά χαρακτηριστικά που επιχειρεί να προσδώσει στις ευρωεκλογές η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η απόφαση για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό και το ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα που θα θέσει η ΝΔ για τους υποψηφίους της, αλλάζουν μια σειρά από δεδομένα.

Ο Πρωθυπουργός, που αυτό το διάστημα συναντάται με τους υποψηφίους, είναι υποχρεωμένος να επιλέξει «δυνατά» ονόματα με ισχυρούς μηχανισμούς εντός της κοινωνίας και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Είναι όμως αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες να ανανεώσει τους ευρωβουλευτές του κόμματος τόσο σε πρόσωπα όσο και ηλικιακά. Αυτά τα δύο, παραδέχεται στέλεχος της ΝΔ, πολλές φορές δεν είναι συμβατά και το στοίχημα είναι δύσκολο. Ωστόσο ο αριθμός των υποψηφίων (42) επιτρέπει να συμπεριληφθούν μια σειρά υποψηφίων από το χώρο της νεολαίας, των επιστημών, των γραμμάτων και των επιχειρήσεων που θα είναι έκπληξη καις ε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για αναπαλαίωση  των ίδιων και των ίδιων προσώπων, λέει το ίδιο στέλεχος.    

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ακούγονται τα ονόματα της νυν ευρωβουλευτή Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία δεν έχει απαντήσει ακόμη, της συναδέλφου της Ρόδης Κράτσας και της επίσης ευρωβουλευτή με το ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα η οποία προσχώρησε στη Ν.Δ. Αναμένεται η απάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ θετική να πάει στο Στρασβούργο είναι η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο  καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Πολιτισμού Δημοσθένης Δαββέτας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομάτη, ο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης και η Ντόρα Μπακογιάννη όπου υπάρχει η εκκρεμότητα της θέσης Επιτρόπου της ΕΕ, που φέρεται να ζητεί η ίδια.

Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται, λέει στέλεχος του κόμματος, όπως του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα  Παπαμιμίκου, των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Κύρτσου και Μαριάννας Πυργιώτη  έχουν πέσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά τίποτε πέραν αυτού.   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ