Πολιτική
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 16:25

Στη Βουλή η αντιπαράθεση για τα εξοπλιστικά

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Οι πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν, ανέφεραν ότι η πρόταση θα κατατεθεί το απόγευμα, με την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής. Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι είναι λάθος να συνδυάζονται οι έννοιες των «πολιτικών διώξεων» και της «διερεύνησης» των υποθέσεων, «γιατί όταν η Δικαιοσύνη απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, η Βουλή πρέπει να ακολουθήσει».

Με φόντο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή και τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης μετά τις ευρωεκλογές, που δίνει προβάδισμα 7,5 μονάδων στη ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/04/965560.htm , το κυβερνών κόμμα καταθέτει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τις προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων την περίοδο 1996 - 2003 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για τους πρώην υπουργούς Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/04/965955.htm .

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει επέκταση της έρευνας, προκειμένου να συμπεριλάβει και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/04/965935.htm .

Εν τω μεταξύ, νέος φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το ερώτημα της διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, για υπόθεση που αφορά στη διαχείριση χρηματικού ποσού που καταβλήθηκε στο Λιμενικό Σώμα από την αμερικανική κυβέρνηση ως επιβράβευση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.

Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε στον ρ/σ «Flash», ότι το όλο θέμα εντάσσεται στο κλίμα σκανδαλολογίας που προσπαθεί να επιβάλει η ΝΔ.

Ο κ. Ρουσόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα. «Κάθε υπόθεση κρίνεται», πρόσθεσε.