Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, που με την επωνυμία «Ποτάμι», κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, προχωρά ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.
Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, που με την επωνυμία «Ποτάμι», κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, προχωρά ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως ανακοίνωσε και στους μετόχους και τους συνεργάτες του protagon, το «Ποτάμι» θα κατέβει στις ευρωεκλογές και ανάλογα με τις επιδόσεις του, θα αποφασίσει τι θα κάνει στις εθνικές εκλογές. Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε πάντως πως δεν έχει σκοπό να πάει ο ίδιος στην Ευρωβουλή.
Ανακοίνωσε ακόμη πως αποχωρεί από τη δημοσιογραφία, ενώ πρόσθεσε πως αν αποτύχει θα προσπαθήσει να ξαναγυρίσει σε αυτή.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση για την καμπάνια του νέου κινήματος, είπε πως το «Ποτάμι» ζητά από όλους «ένα μέχρι 10 ευρώ». Το πώς ακριβώς θα γίνει γνωστό, όπως ανέφερε, τις επόμενες ώρες, από το topotami.gr.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. «Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50% που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι "αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι". Πώς θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια. Όχι με την ενότητα των δικών μας, αλλά με την ενότητα των διαφορετικών».
Kάνοντας αναφορά στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, επισήμανε πως η επιβίωση μιας χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της και πρόσθεσε:
«Ωραία λοιπόν, θα στείλουμε τους καλύτερους διαπραγματευτές - αυτό είναι εύκολο. Το θέμα είναι όμως τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι τι σκόντο θα σου κάνουν αυτοί που σε δανείζουν. Πώς θα ξαναχτίσεις την οικονομία; Ποιοι θα επενδύσουν; Πώς θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Ποιοι θα πάρουν το ρίσκο και πώς θα τους κάνεις να σε εμπιστευτούν; Αυτοί που κυβερνούν φοβίζουν κάθε μέρα όσους ακόμα επενδύουν σε αυτή τη χώρα και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν τρομοκρατούν και τους επόμενους. Λες και όλοι πρέπει να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι ή εργάτες πολυεθνικών. Δεν έχω τίποτα με τους κολοσσούς που έρχονται από την Αμερική ή τη Ρωσία αλλά ντρέπομαι όταν στα ράφια βλέπω ελληνικά βότανα σε συσκευασία Κίνας. Οι Έλληνες καινοτομούν στο εξωτερικό και εδώ παλεύουν με τους φόρους και τη γραφειοκρατία».