Αθλητικά
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 09:30

Champions League: Αντίπαλος αντάξιος της Μάντσεστερ Γ. θέλει να αποδειχθεί ο Θρύλος

Το καθήκον του στο Τσάμπιονς Λιγκ το έχει ήδη πράξει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς πρόκειται να ψέξει τους «ερυθρόλευκους» αν συνεχίσουν τις επιτυχίες…

 

Το καθήκον του στο Τσάμπιονς Λιγκ το έχει ήδη πράξει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς πρόκειται να ψέξει τους «ερυθρόλευκους» αν συνεχίσουν τις επιτυχίες…

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στο γήπεδό του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της φάσης των «16» (21:45, Novasports) και μπορεί να μην είναι το φαβορί, αλλά δεν πρόκειται να χαρίσει και τίποτα στους Εγγλέζους, όπως υπογράμμισε χθες ο προπονητής του.

Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος οι παίκτες του Μίτσελ, που δεν είναι δα ούτε χθεσινοί ούτε άβγαλτοι στο διεθνές στερέωμα, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στη λαμπερή αντίπαλό τους, η οποία σίγουρα φέτος δεν διάγει τις ευτυχέστερες στιγμές της, αλλά με την κλάση και την ατομική ικανότητα των παικτών της μπορεί να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο σχεδιασμό του, με τα μοναδικά ερωτηματικά να αφορούν στη στελέχωση δύο θέσεων: του αμυντικού μέσου και του παίκτη που θα αγωνιστεί αριστερά στο σχηματισμό 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, αμυντικοί (από δεξιά προς αριστερά) οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, αμυντικά χαφ οι Μανιάτης και (πολύ πιθανόν) Εντιγκά, μπροστά τους οι Κάμπελ (δεξιά), Ντομίνγκες (στον άξονα) και Φουστέρ ή Πέρες (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ολαϊτάν.

Η βραδιά στη διοργάνωση θα ξεκινήσει πάντως νωρίτερα, καθώς στις 19:00 η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα υποδεχθεί στο «Πετρόφσκι» την Μπορούσια Ντόρτμουντ, στον πρώτο επίσημο αγώνα της μετά τις 11 Δεκεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι προέρχεται από πλήρη απραξία αφού το πρωτάθλημα έχει διακοπεί για το χειμώνα και η Ζενίτ μόνο φιλικούς αγώνες είχε την ευκαιρία να δώσει έως τώρα. Αγωνιστικά προβλήματα πάντως δεν αντιμετωπίζει, ενώ θα εμφανιστεί ενισχυμένη με τον Βενεζουελάνο επιθετικό Χοσέ Σάλομον Ροντόν, που απέκτησε από τη Ρούμπιν Καζάν.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί υπέστησαν ντροπιαστική ήττα (0-3) στο πρωτάθλημα από το προτελευταίο Αμβούργο, ο τίτλος στη Γερμανία χάθηκε προ πολλού και φέτος, οπότε ο Γιούργκεν Κλοπ έχει εστιάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι πολλοί τραυματισμοί (Μπλαστσικόφσκι, Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ) έχουν αποδυναμώσει την ομάδα που πέρυσι θαύμασε όλη η Ευρώπη.