Κοινωνία
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 21:05

Επίθεση Τ. Θεοφίλου για την καταδίκη του

Κατηγορώ κατά της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπέλυσε με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο indymedia ο Τάσος Θεοφίλου ο οποίος προ ημερών κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Κατηγορώ κατά της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπέλυσε με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο indymedia ο Τάσος Θεοφίλου ο οποίος προ ημερών κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 με θύμα τον οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα, ενώ κρίθηκε αθώος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο ίδιος αρνείται τη  συμμετοχή του στη ληστεία κάνοντας λόγο για  γεγονότα που μόνο από την τηλεόραση γνωρίζει.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά την καταδίκη του και καταφέρεται κατά του προέδρου του δικαστηρίου, αλλά και της εισαγγελέας, τους οποίους και χαρακτηρίζει ανεπαρκείς.

«Πως γίνεται ο ίδιος αυτός άνθρωπος με την ίδια νοσηρή αφέλεια που δίκασε την υπόθεση μου να έχει δικάσει και καταδικάσει εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανθρώπους κι αυτό να μην αποτελεί σκάνδαλο» διερωτάται .

Ακόμη διερωτάται για το πως γίνεται ένας πρόεδρος και μια εισαγγελέας να μην ντρέπονται να ξεστομίζουν δημόσια ότι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν δεχτοί γιατί δεν τους εξέθεσε στους ειδικούς εφέτες ανακριτές, απαξιώνοντας με τον πιο ευθυνόφοβο τρόπο το βασικότερο υποτίθεται στάδιο της διαδικασίας που είναι η δίκη.

Ακόμη ο κ. Θεοφίλου τονίζει ότι προκύπτουν και πολιτικά συμπεράσματα.

Όπως λέει, το δικαστήριο αναγνώρισε εμμέσως με την απόφαση του την πολιτική διάσταση της δίωξης, καθώς αν δεν την αναγνώριζε θα έπρεπε να τον αθωώσει, δεδομένου ότι το κατηγορητήριο είχε καταρρεύσει από τις πρώτες συνεδριάσεις.

Διάλεξε μια πολιτικά- και όχι δικαστικά- μέση λύση, τονίζει και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μια μέση λύση προκειμένου για να εξισορροπήσει τις πιέσεις που ασκούταν «από τα πάνω, εν μέσω του αντιτρομοκρατικού πυρετού».

«Το δικαστήριο προχώρησε σε μια ποντιοπιλατική και ευθυνόφοβη, χειρουργικής ακρίβειας λύση, μεταθέτοντας στο εφετείο όλες τις ευθύνες και όλα τα ενδεχόμενα – ακόμα και αυτό της αντιέφεσης, όπως τελικά έγινε» τονίζει, αναφερόμενος στην έφεση  του εισαγγελέα Εφετών Π. Δράκου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σύμφωνα με την οποία  κρίθηκε αθώος για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ).

Όπως κάθε αναρχικός δεν είμαι άδικα μέσα, τονίζει ο κ. Θεοφίλου.

«Διέπραξα το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αδικημένους» και καταλήγει ότι η φυλακή για έναν αναρχικό δεν είναι τιμωρία αλλά ένα ακόμα πεδίο αγώνα… Ως την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής, από την Attica ως τον κορυδαλλό, από pelican bay ως το Δομοκό, από το Γκουαντάναμο ως την Αμυγδαλέζα.