Κόσμος
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 15:45

Δολοφονήθηκε υψηλόβαθμος διοικητής των πακιστανών Ταλιμπάν

Υψηλόβαθμος διοικητής των πακιστανών Ταλιμπάν δολοφονήθηκε τη Δευτέρα εντός περιοχής - προπυργίου των ισλαμιστών ανταρτών.

Υψηλόβαθμος διοικητής των πακιστανών Ταλιμπάν δολοφονήθηκε τη Δευτέρα εντός περιοχής - προπυργίου των ισλαμιστών ανταρτών, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας του Πακιστάν, αλλά και της οικογένειάς του.

Ο Ασματουλάχ Σαχίν έπεσε θύμα ενέδρας καθώς διέσχιζε με όχημα χωριό κοντά στην Μιρανσάχ του βόρειου Ουαζιριστάν. Τη ζωή τους έχασαν και τρεις συνεργάτες του, οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία.

Ο Σαχίν αποτέλεσε για μικρό διάστημα τον μεταβατικό ηγέτη των πακιστάν Ταλιμπάν μετά τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη τους Χακιμουλάχ Μεχσούντ το 2013.

Ο Μεχσούντ σκοτώθηκε το Νοέμβριο από χτύπημα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Μουλάχ Φαζλουλάχ.

Το τελευταίο διάστημα, στις περιοχές των φυλών, έχουν πολλαπλασιαστεί οι ένοπλες επιθέσεις κατά στελεχών των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος.