Πολιτική
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2004 09:11

Eπισκόπηση ελληνικού Τύπου

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε συνάντησή του με βουλευτές, ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα διαπλεκόμενα, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Eurostat και το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): «Μετωπική με τα μεγάλα συμφέροντα. Καραμανλής προς βουλευτές: «Δεν κυβερνούν συντεχνίες και ΜΜΕ».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «9 στους Δέκα δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς! Παγκόσμια έρευνα για την αξιοπιστία κατά επάγγελμα».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Πόλεμο κήρυξε ο Καραμανλής. Στο στόχαστρο τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ελλάδα. «Δεν θα αφήσουμε 5 νταβατζήδες και 5 συντεχνίες να εξουσιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν δεν βάλουμε κανόνες, τότε η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «Αυτά είναι τα... άσπαστα αβγά. Οι αμετακίνητοι του ΠΑΣΟΚ, σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ. Έκρηξη Καραμανλή: «Δεν θα αφήσουμε 5 διαπλεκόμενους να μας κάνουν κουμάντο».

* Η ΑΥΓΗ: «Τουρκία-Ευρώπη: Τόσο κοντά, όσο μακριά. Με μεγάλες διαφωνίες η απόφαση στην Κομισιόν».

* ΑΥΡΙΑΝΗ: «Δώρο δισ. σε δέκα οικογένειες μπαταχτσήδων. Τους χαρίζουν τα πανωτόκια από τα θαλασσοδάνεια. Αλλάζουν τον νόμο προς όφελος των μεγαλοοφειλετών!».

* ΤΟ ΒΗΜΑ: «Έκθετη η κυβέρνηση με τα ευρωψέματα για το έλλειμμα. Σάλος μετά τις αποκαλύψεις του γενικού διευθυντή της Eurostat. Για συνειδητή παραποίηση στοιχείων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Τι θα αλλάξει στο ασφαλιστικό. Αμετάβλητα τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση».

* ΕΘΝΟΣ: «Κάνουν όπισθεν στην ενοποίηση των Ταμείων. Παγώνει η ένταξη στο ΙΚΑ για ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Ασφαλιστικό: Με πρόσχημα «μαύρη τρύπα» 22,6 δισ. ευρώ τα επόμενα 30 χρόνια».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «2Χ5 =10! Νταβατζήδες και συντεχνίες κυβερνούν τον Τόπο. Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε έξω από τα δόντια. Θύμισε τον θείο του σε εκρηκτικές διαστάσεις».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Προανήγγειλε ρήξεις. Με κατεστημένο, διαπλοκή, διαφθορά και τις συντεχνίες. Δεν θα αφήσουμε πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να κυβερνούν τη χώρα, προειδοποίησε ο Καραμανλής».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τολμηρά σχέδια από τον Καραμανλή. Αιχμηρή γλώσσα από τον πρωθυπουργό για διαπλεκόμενα, διαφθορά. Σύγκρουση με τα πέντε παράκεντρα εξουσίας».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κυνηγός «5 νταβατζήδων». Καραμανλής: Ξέσπασε στου «Μπαϊρακτάρη» - Ονόματα γιοκ... Μίλησε και για 5 συντεχνίες που κυβερνούν - πάλι χωρίς ονόματα».

* ΕΣΤΙΑ: «50 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αλλά η πολιτεία απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

* ESPRESSO: «Θέλουν να σταματήσουν την εκπομπή που θα βρίσκει δουλειά στους άνεργους. Πόλεμος ΓΣΕΕ-ALPHA. Η διαμάχη Χατζηνικολάου -Πολυζωγόπουλου και η στάση της Ράγιου».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες». Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έριξε το γάντι στις δεσμευτικές δυνάμεις του τόπου».

* Ο ΛΟΓΟΣ: «Ναι» αλλά... υπό όρους η Τουρκία. Θετική εισήγηση της Κομισιόν. Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος».

* ΤΑ ΝΕΑ: «Βουλιάζει αβοήθητο το ΙΚΑ. Ραγδαία επιδείνωση δείχνουν τα στοιχεία».

* Η ΝΙΚΗ: «Οι πέντε νταβατζήδες» το άλλοθι Καραμανλή. Λεονταρισμοί με λόγια και όχι έργα. Ανοίγει ασφαλιστικό, επιταχύνει ιδιωτικοποιήσεις».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κοινωνική Ασφάλιση:Διαρκής καταλήστευση του ΙΚΑ».

* TRAFFIC NEWS: «Τατιάνα είσαι δικαστής ή εισαγγελέας; «Η κυρία έλεγε αυτά που ήθελε». Σκληρή αντιπαράθεση στον αέρα. «Αξιόλογη η Στεφανίδου, αλλά μην πατάει επί πτωμάτων».

* Η ΧΩΡΑ: «Το ραντεβού του Τεό με τον Εμφιετζόγλου. Γνωρίζει αυτές τις ενέργειες ο πρωθυπουργός; Πρωτοφανής παρέμβαση-σκάνδαλο του κυβερνητικού εκπροσώπου σε διαμάχη μεγαλοεργολάβων».

* City Press: «Πολιτική ένταση μπροστά στην οικονομική κρίση. Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική απογραφή των αμυντικών δαπανών».

* Μetro: «Μένουν τα κεκτημένα. Δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Η αλήθεια για τη σχολική στέγη. Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτική έκθεση του ΟΣΚ».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Μάχη στη Βουλή για την απογραφή».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων