Αθλητικά
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 22:09

Βόλεϊ: Την έκπληξη η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό φάιναλ-4 στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών αναδείχθηκαν απόψε μετά την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης και είναι οι, Ολυμπιακός, Α.Ο. Κηφισιάς, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

 

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό φάιναλ-4 στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών αναδείχθηκαν απόψε μετά την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης και είναι οι, Ολυμπιακός, Α.Ο. Κηφισιάς, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι κάτοχοι του τίτλου, επικράτησαν με 3-0 στο Αιγίνιο της γηπεδούχου Νίκης και πήραν το εισιτήριο για ακόμη μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες ήταν το φαβορί και παρά το ότι σε ορισμένα σημεία συνάντησαν αντίσταση από τη μακεδονική ομάδα, στηριζόμενοι στα τελειώματα του Γιορντάνοφ στις κόντρα επιθέσεις, καθώς και στην ποιότητα και εμπειρία τους, δεν άφησαν περιθώριο για έκπληξη. 

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε επίσης με 3-0 του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι και εξασφάλισε τη συμμετοχή στο φάιναλ-4 της μεσσηνιακής ομάδας. Παρά το «καθαρό» σκορ ο αγώνας είχε ένταση, με τον «Δικέφαλο» να είναι πιο ψύχραιμος στα τελειώματα των σετ.

Μεγάλη πρόκριση πήρε και η ΑΕΚ, που νίκησε στην έδρα του και απέκλεισε τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1.

Η Ένωση άλωσε για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», σημειώνοντας την τρίτη νίκη επί ισάριθμων συναντήσεων με την ακριτική ομάδα στο ίδιο διάστημα.

Στην πρώτη εξ αυτών η ΑΕΚ είχε στεφθεί νικήτρια στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», το οποίο κατάκτησε, στη συνέχεια είχε επιβληθεί του Εθνικού στη Γλυφάδα για το πρωτάθλημα, ενώ απόψε το «κακό» τρίτωσε για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη.

Ο Α.Ο. Κηφισιάς συμπλήρωσε το «παζλ» της ημιτελικής φάσης αποκλείοντας τον  Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε 3-0 στο «Ζηρίνειο» και έπαυσε το αήττητο σερί των «πράσινων» εντός του 2014, αυξάνοντας ταυτόχρονα το δικό του νικηφόρο στους επτά αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι υπήρξαν ισάξιος αντίπαλος στα πρώτα δύο σετ, τα οποία έχασαν στις λεπτομέρειες, αλλά στο τρίτο «κατέρρευσαν».