Αθλητικά
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 15:34

Στέφενς: «Πολύ μεγάλο κίνητρο η Μπενφίκα»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και ρεαλισμό προσεγγίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, την αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με την Μπενφίκα στην Τούμπα, για τη φάση των «32» στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και ρεαλισμό προσεγγίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, την αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με την Μπενφίκα στην Τούμπα, για τη φάση των «32» στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Είναι σπουδαίος σύλλογος η Μπενφίκα και πολύ καλή ομάδα. Για να πετύχεις κάτι απέναντί της πρέπει να έχεις όχι μόνο μία καλή μέρα, αλλά και στα δύο παιχνίδια να είσαι έτοιμος. Και πρέπει και οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους», υπογράμμισε.

Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε για το αίτιο της αγωνιστικής μετάπτωσης που εμφανίζει η ομάδα του. «Έχω εξηγήσεις, αλλά δεν θα τις αποκαλύψω», απάντησε. «Υπάρχουν, σας το είχα πει και πριν εβδομάδες, δυσκολίες στο εγχείρημα με τόσους πολλούς νέους παίκτες. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όμως, που δεν θέλω να τα συζητήσω με τους δημοσιογράφους, αλλά με τους παίκτες μου», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέφενς ρωτήθηκε –μεταξύ άλλων- και απάντησε για:

Την παράδοση του ΠΑΟΚ να παίζει καλά απέναντι στις μεγάλες ομάδες: «Αν ένας αντίπαλος σαν τη Μπενφίκα δεν δίνει κίνητρο, δεν μπορώ να καταλάβω τι θα δώσει».

Τον τρόπο προσέγγισης του αυριανού αγώνα: «Αυτό είναι έκπληξη. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα αρχίσουμε με έντεκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Όταν δεν έχεις τη μπάλα αμύνεσαι και όταν την πάρεις εσύ πρέπει να κάνεις επίθεση».

Την έντονη κριτική που δέχεται η ομάδα μετά τις τελευταίες ήττες: «Στο τελευταίο ματς παίξαμε αρκετά καλά και δεν κερδίσαμε. Και ο αντίπαλος είχε τύχη που δεν είχαμε εμείς και πρέπει να μας δημιουργεί εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Την παρουσία του Μισέλ Πλατινί στην Τούμπα: «Δεν είναι σημαντικό ποιος θα παρακολουθεί το ματς. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε όλα τα ματς καλά, ειδικά σε ένα μεγάλο ματς. Και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αύριο».

Τις φήμες περί αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ: «Δεν διαβάζω τις εφημερίδες και μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω. Αφοσιώνομαι στη δουλειά μου, τώρα στα παιχνίδια με την Μπενφίκα. Αυτοί που γράφουν, αυτό είναι που έχουν μάθει να κάνουν».

Το εάν είναι ικανοποιημένος μετά από οκτώ μήνες δουλειάς στο «Δικέφαλο»: «Έλεγα πάντα ότι είναι δύσκολο στην Ελλάδα να παίζεις ως φαβορί κόντρα σε ομάδες που σε περιμένουν. Νομίζω ότι έχουμε βελτίωση σ' αυτό τον τομέα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Λίνο: «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Τους ποδοσφαιριστές του «Δικέφαλου» εκπροσώπησε ο Άλβες Λίνο, ο οποίος δεν διαφοροποιήθηκε από τα λεγόμενα του προπονητή του. «Είναι δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες, δεν υπάρχουν φαβορί. Η Μπενφίκα είναι δυνατή και σε καλή φάση. Θα είναι δύο ισορροπημένα παιχνίδια», δήλωσε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

Ο Λίνο δεν συμφωνεί ότι φαβορί για την πρόκριση είναι η Μπενφίκα, καθώς όπως είπε «τα φαβορί πρέπει να το αποδεικνύουν σε κάθε αγώνα,  ο ΠΑΟΚ παίζει καλά παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν νικητές πριν το παιχνίδι, κι όποιος είναι να νικήσει, πρέπει να το αποδείξει στην Τούμπα».

Όσο για το εάν κάτι αλλάζει και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται καλύτερος στην Ευρώπη; «Το άλμα στη βαθμολογία της Ευρώπης σχετίζεται με την καλή δουλειά, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι σημαντικά αλλά όχι αποφασιστικά, πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο ματς».

Σε κάθε περίπτωση, ο Λίνο εκτιμά ότι η Μπενφίκα «μπορεί να μην είναι και η πιο δύσκολη ομάδα που έχουμε παίξει στην Ευρώπη, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει την Τότεναμ, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολη».