Κόσμος
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 17:12

Συστάσεις εξέδωσαν ΗΠΑ και Γερμανία για την περιοχή του Σινά

Σύσταση στους αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν την περιοχή του Σινά στην Αίγυπτο όπου σημειώθηκαν οι βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων, απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την οποία να προκύπτει ότι αμερικανοί υπήκοοι ήταν στόχος των επιθέσεων, οι αμερικανοί υπήκοοι πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της ανατολικής ακτής του Σινά και ιδιαίτερα γύρω από τις πόλεις Τάμπα και Νουέιμπα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σούζαν Πίτμαν.

Η ίδια διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν Αμερικανοί μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων.

Σύσταση να μην ταξιδεύουν στη χερσόνησο του Σινά, εξέδωσε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικό για τους γερμανούς πολίτες. «Μέχρι νεοτέρας, συνιστάται να αποφεύγονται τα ταξίδια στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του –υπό τον τίτλο «Οδηγίες προς τους τουρίστες»- το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η σύσταση αφορά την εν λόγω περιοχή και όχι ολόκληρη την Αίγυπτο.

Συγκλονισμένοι από τις επιθέσεις δήλωσαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης.