Αθλητικά
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:25

Σότσι 2014: Η... ευτυχία της τελευταίας θέσης

Τελευταία, αλλά ευτυχισμένη… Για πολλούς ανθρώπους σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό αλλά η προσπάθεια και η χαρά της συμμετοχής.

 

Τελευταία, αλλά ευτυχισμένη… Για πολλούς ανθρώπους σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό αλλά η προσπάθεια και η χαρά της συμμετοχής.

Η διάσημη βιολίστρια Βανέσα Μέι, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι για την Ταϊλάνδη με το επώνυμο του πατέρα της (Βάνακορν), έκανε σήμερα ντεμπούτο στο γιγαντιαίο σλάλομ και τερμάτισε στην τελευταία θέση της κατάταξης με συνολικό χρόνο 3:26.97, ήτοι με καθυστέρηση άνω των 50 δευτερολέπτων από τη «χρυσή» νικήτρια Τίνα Μάζε.

Γνωστή στο ευρύ κοινό για την παραγωγή και την απόδοση κλασικών μουσικών έργων σε σύγχρονες εκτελέσεις μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, η 35χρονη Μέι, που γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη αλλά διαθέτει βρετανική ιθαγένεια, τερμάτισε στην 74η θέση στον πρώτο αγώνα και ολοκλήρωσε καταλαμβάνοντας την 67η στο δεύτερο.

Με τα χέρια στον ουρανό κι ένα πλατύ χαμόγελο, όμως, η Μέι πανηγύρισε έμπλεη χαράς την πρώτη συμμετοχή σε αθλητική διοργάνωση και στη συνέχεια πήρε θέση στη μακρά σειρά που είχαν στήσει οι δημοσιογράφοι για να της πάρουν συνέντευξη. «Σχεδόν έπεσα τρεις φορές, αλλά το έκανα προς το τέλος», δήλωσε η Μέι.

«Το να είσαι εδώ είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Ήμουν ανήσυχη μήπως βρεθώ εκτός αλλά ανάσανε με ανακούφιση όταν πέρασα το ορόσημο του πρώτου γύρου. Ήταν διασκεδαστικό, αλλά νομίζω πως είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος όταν έχει κάνει μόλις έξι μήνες προετοιμασίας, όπως εγώ», πρόσθεσε.