Πολιτική
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 16:26

Συσκέψεις, ενόψει της συζήτησης των προτάσεων για εξεταστική

Πυρετός διαβουλεύσεων στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής των προτάσεων για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μεν ΝΔ προτείνει η εξεταστική να διερευνήσει τη νομιμότητα των συμβάσεων για την περίοδο 1999 - 2003 σύμφωνα με το διαβιβασθέν στη Βουλή πόρισμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει η διερεύνηση να συμπεριλάβει και το χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση η ΝΔ.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, υπό τον γραμματέα του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το γραμματέα της ΚΟ, Απόστολο Σταύρου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση δεν προωθεί εξεταστικές επιτροπές, αλλά πρόκειται για εισαγγελικές προτάσεις τις οποίες οφείλει να εξετάσει η Βουλή, τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

Ο υπουργός ερωτηθείς για τοζήτημα της διαφάνειας απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν ασχολείται με πρόσωπα, αλλά με θεσμικές αλλαγές, που κατοχυρώνουν το γενικότερο συμφέρον και την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ζητήσει αύριο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, περί διαπλεκομένων.

Θα ζητήσει να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, για να δοθούν διευκρινίσεις για όσους κατονόμασε ο δεύτερος. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι κ.κ. Ρέππας, Βενιζέλος, Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος.