Κόσμος
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 08:22

Ταϊλάνδη: Καλλιεργητές ρυζιού πολιορκούν τα γραφεία της πρωθυπουργού

Εκατοντάδες καλλιεργητές ρυζιού απείλησαν να εισβάλουν στα προσωρινά γραφεία της ταϊλανδής πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Εκατοντάδες καλλιεργητές ρυζιού απείλησαν να εισβάλουν στα προσωρινά γραφεία της ταϊλανδής πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Οι καλλιεργητές σκαρφάλωσαν στους φράχτες από συρματόπλεγμα και στα οδοφράγματα που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα γραφεία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Bluesky TV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αγρότες να κρατούν πλακάτ που γράφουν «Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ παραμέλησε τους καλλιεργητές ρυζιού».

Το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης στους καλλιεργητές ρυζιού το οποίο συνέβαλε στην άνοδο της Γινγκλάκ στην εξουσία το 2011 αντιμετωπίζει την έλλειψη κονδυλίων με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να έχουν βγουν στους δρόμους της Μπανγκόκ απαιτώντας να πληρωθούν.

Την ίδια στιγμή, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές τοποθέτησαν οδοφράγματα μπροστά από τις δύο κεντρικές πύλες του κτηρίου όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο -γνωστού ως Government House- για να εμποδίσουν την πρωθυπουργό να επιστρέψει εκεί την Τετάρτη.

Το υπουργικό συμβούλιο εγκατέλειψε το συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη Νοεμβρίου καθώς αυτό είχε περικυκλωθεί από διαδηλωτές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters