Κοινωνία
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 08:34

Η ατζέντα της Παρασκευής

Η ατζέντα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2014

  • Ανακοίνωση των μη εποχικά προσαρμοσμένων προκαταρκτικών στοιχείων για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τέταρτου τριμήνου από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
  • Ανακοίνωση του εθνικού δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο από την ΕΛΣΤΑΤ.
  • Ημερίδα με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων» διοργανώνεται από τον ΟΑΕΔ στο Ζάππειο Μέγαρο, Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επί του θέματος θα τοποθετηθούν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης.0

09:30 Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

9:30 Το δημαρχείο της Αθήνας επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων,  Γιώργο Καμίνη.

12:00 Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών,  Παναγιώτης Μίχαλος θα συναντηθεί, στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουρκικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (TÜRSAB), Başaran ULUSOY, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην οποία θα μετέχει και ο Αν. Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines, Faruk Çizmecioğlu.

13:00 Φθάνει στην Αθήνα η αυτοκινητοπομπή των σχολικών φυλάκων κατά της διαθεσιμότητας, η οποία ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη, περνώντας από πολλές πόλεις της χώρας. Μηχανοκίνητη πορεία από την Πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Καρόλου 24), με πρώτο σταθμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο που έχει οριστεί ως κέντρο αγώνα των σχολικών φυλάκων, και τελικό προορισμό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

17:30 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα απευθύνει χαιρετισμό στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων με θέμα «Ιδιωτικό σχολείο και Ανάπτυξη» που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση (ΕΑΕ). Το συνέδριο πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα).