Πολιτική
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 13:13

Δριμύ κατηγορώ Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

Διμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, εξαπέλυσε σήμερα από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην K.O. του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε «εξεταστήριο» και την πολιτική ζωή της χώρας σε «ένα απέραντο δικαστικό τρελοκομείο».

Διμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, εξαπέλυσε σήμερα από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε «εξεταστήριο» και την πολιτική ζωή της χώρας σε «ένα απέραντο δικαστικό τρελοκομείο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Θέλουμε και υπηρετούμε την αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη διαπλοκή, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συζητηθούν τα πάντα και να μην υπάρχουν έωλες κατηγορίες, ενώ τάχθηκε υπέρ της θεσμικής θωράκισης της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την παρωδία, όπως είπε, της απογραφής, «τραγωδία για τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι διακατέχεται από το σύνδρομο του κομματισμού και κόμπλεξ έναντι του έργου του ΠΑΣΟΚ. Επιπρόσθετα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος στόχους και αδυναμία να κυβερνήσει.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «οι κουμπαριές και οι δημόσιες σχέσεις δεν επαρκούν», ενώ για την Παιδεία είπε ότι επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη ανανέωσης, μακριά από μικροφιλοδοξίες.