Πολιτική
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 16:38

Δράση: Διαψεύδει η Ν.Δ. τον Αλμούνια για τα δάνεια;

Να διαψεύσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία η Δράση με σημερινή ανακοίνωσή της,

Να διαψεύσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία η Δράση με σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή σχόλια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, στο Facebook για την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μουρούτης έγραψε στον λογαριασμό του ότι η Νέα Δημοκρατία «εξοφλεί κανονικά τα δάνειά της, παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει», ενώ επιπρόσθετα έγραψε ότι «αν διαβάσετε τον κ. Αλμούνια δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Ν.Δ. Ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει όπως νομίζει τον κ. Αλμούνια».

Η Δράση υπενθυμίζει την απάντηση του επιτρόπου, ότι «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».

Από τα δύο κόμματα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκατ. χρέη το τέλος του 2012, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα.

«Συνεπώς, είναι αδύνατον και η " συντριπτική πλειοψηφία" (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η απάντηση Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία - που έχει τουλάχιστον το 50% αυτών των δανείων να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουρούτης. Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια» τονίζεται.

Συνεχίζοντας, η Δράση αναφέρει ότι «βάσει δε του τελευταίου επιτοκίου που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της Ν.Δ., για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πολύ περισσότερο από την ετήσια κρατική επιχορήγηση της ΝΔ το 2013 που είναι της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ».