Πολιτική
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Μακεδονία θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί μέτριοι, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακά από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Παρασκευή, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με παροδικές βροχές. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.