Αθλητικά
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 21:22

Σούπερ Λίγκα: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Μετά από δύο αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από δύο αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δίκαιη πέρα για πέρα η επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, που ήταν καλύτερη από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, απέναντι σε έναν αγνώριστο ΠΑΟΚ σε σχέση με την ομάδα που διέλυσε τον ΟΦΗ πριν από λίγες ημέρες. Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 55΄, καθώς μετά από δύο λεπτά έγινε το 2-0 και το ματς τελείωσε στο σημείο εκείνο.

Με το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά στην 4η θέση, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ελπίζει ακόμη στη μεγαλύτερη μείωση της διαφοράς από το «δικέφαλο» του Βορρά ενόψει των πλέι οφ. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 3΄ έχασε απίστευτη ευκαιρία με το Μπεεργκ, ο οποίος μόνος του απέναντι στο Γλύκο πλάσαρε πάνω στο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Νέα σπουδαία φάση για τους «πράσινους» στο 9΄ με το σουτ του Αμπεΐντ να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι «πράσινοι», που κυριαρχούσαν στο ξεκίνημα έφτασαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ, στο 13΄, με την καρφωτή κεφαλιά του Μπεργκ να διώνει σωτήρια σε κόρνερ ο Γλύκος.

Ο Ατζαγκούν στο 23΄ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πιεζόταν από τον Κατσουράνη κι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 29΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Σίλντενφελντ από τον Κατσουράνη, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Κατσουράνης με φοβερό τάκλιν ανέκοψε το Μπεργκ, πριν ο Σουηδός γίνει πολύ απειλητικός για την εστία του ΠΑΟΚ. Το ημίχρονο τελείωσε 0-0, με τους «πράσινους», όπως ακριβώς και πριν από τέσσερα 24ωρα στην Τρίπολη, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και τις ευκαιρίες, αλλά να μη μπορούν να σκοράρουν. 

Ό,τι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί του Γιάννη Αναστασίου το πέτυχε με την έναρξη του δεύτερου μέρους (47΄) ο Τριανταφυλλόπουλος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ με το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του (1-0). 

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ μετά το 55΄, όταν ο Κώστας Κατσουράνης είδε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Σα να μην έφτανε αυτό για τους Θεσσαλονικείς, στο 57΄ ο Νάνο πέτυχε το 2-0 και η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού. 

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αθανασιάδη (2-1), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα περισσότερο από το ματς...