Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ότι συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους για τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ότι συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους για τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, τον Ιούλιο του 2013, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας έτερου πολιτικού της αντιπολίτευσης.
Οι δυνάμεις ασφαλείας «περικύκλωσαν οικία στην Αριάνα όπου είχε καταφύγει μια τρομοκρατική οργάνωση. Μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες εκ των οποίων ο ένας είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Χμεντ Ελ Μέλι ή «Σομάλι» (σ.σ. «Σομαλός») ο οποίος «εμπλέκεται στη δολοφονία του μάρτυρα Μοχάμεντ Μπράχμι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν γείτονας του βουλευτή.
Ο κ. Αρούι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση, ούτε για την ταυτότητα των υπόλοιπων συλληφθέντων, συμπληρώνοντας μόνο ότι στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Την Τρίτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο Κάμελ Γκαντγκάντχι, δολοφόνος του δικηγόρου και αριστερού ακτιβιστή Σόκρι Μπελάιντ, σκοτώθηκε σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Ο Μπελάιντ και ο Μπράχμι δολοφονήθηκαν και οι δύο έξω από τις οικίες τους από ενόπλους, στις 6 Φεβρουαρίου και τις 25 Ιουλίου 2013 αντίστοιχα. Οι δολοφονίες αποδίδονται από τις αρχές στην Ανσάρ Ασάρια, ομάδα τζιχαντιστών η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ωστόσο η οργάνωση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη.
Συγγενείς και συνεργάτες των δύο πολιτικών έχουν κατηγορήσει για το θάνατό τους τις αρχές αλλά και το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα που βρισκόταν στην εξουσία την περίοδο εκείνη.
Το Σάββατο, σε συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Μπελάιντ, η χήρα του Μπράχμι κατηγόρησε τις αρχές ότι «έκαναν τα πάντα για να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος».
Η χήρα του Μπελάιντ, Μπάσμα Χαλφάουι, είχε κατηγορήσει την περασμένη Δευτέρα το Ενάχντα ότι απέκρυψε έγγραφα κεφαλαιώδους σημασίας για την έρευνα της υπόθεσης. «Δεν ξέρουμε τίποτα (σ.σ. για το τι έγινε). Όλα τα σενάρια είναι πιθανά», τόνισε.
Οι δύο δολοφονίες βύθισαν την Τυνησία σε μια σοβαρή πολιτική κρίση με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.