Τεχνολογία-Επιστήμη
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 16:46

Σύστημα τηλεδιασκέψεων από την Google

Η Google επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της σειράς Chrome με την παρουσίαση του συστήματος τηλεδιασκέψεων “Chromebox for meeting”, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. 

Η Google επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της σειράς Chrome με την παρουσίαση του συστήματος τηλεδιασκέψεων “Chromebox for meeting”, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το “Chromebox for meeting” αποτελεί την πρόταση της Google για μία απλή λύση τηλεδιάσκεψης που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Βάση του συστήματος αποτελεί ένας μίνι υπολογιστής προερχόμενος από την Asus, ο οποίος «τρέχει» φυσικά το λειτουργικό σύστημα Chrome της Google και χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Core i7.

Ο εν λόγω υπολογιστής συνοδεύεται από κάμερα προερχόμενη από τη Logitech, σετ ηχείων και τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Qwerty. Σε επίπεδο λογισμικού, περιλαμβάνεται μία αναβαθμισμένη έκδοση του Hangout, ενώ το σύστημα «συνεργάζεται» με τα Google Calendar και Gmail. Η παρουσία του Gmail επιτρέπει την πραγματοποίηση videoconferences από το PC, το smartphone ή την ταμπλέτα ενός χρήστη, ακόμη και αν αυτός δεν διαθέτει το “Chromebox for meeting”.

Το σύστημα της Google υποστηρίζει έως και 15 χρήστες, ενώ είναι συμβατό και με ήδη υπάρχουσες λύσεις τηλεδιάσκεψης όπως τα Vidyo και UberConference. Για να ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη οι χρήστες απλά χρησιμοποιούν το remote control, χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών. Επίσης, αντίθετα με άλλα παρεμφερή προγράμματα, το “Chromebox for meeting” ενεργοποιεί τον ήχο μόλις κάποιος από τους συμμετέχοντες ξεκινήσει να μιλάει, ενώ μέχρι τότε ο ήχος παραμένει απενεργοποιημένος.

Το σύστημα κοστίζει 999 δολάρια και από τον δεύτερο χρόνο χρήσης θα υπάρχει ετήσια συνδρομή που θα ανέρχεται στα 250 δολάρια. Το σύστημα θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις Ηνωμένες για να ακολουθήσουν οι αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, αντίστοιχα συστήματα “Chromebox for meeting” θα κατασκευαστούν μελλοντικά και από άλλους κατασκευαστές, όπως η Dell και η Hewlett Packard, που θα πλαισιώσουν τα συστήματα που κατασκευάζει η Asus.