Τεχνολογία-Επιστήμη
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 12:25

Πολύχρωμο Google Doodle για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι

Με ένα πολύχρωμο doodle σηματοδοτεί την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι η Google,  το οποίο συνοδεύεται από ένα κομμάτι του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη. H εν λόγω κίνηση θεωρείται έμμεσο επικριτικό σχόλιο όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Με ένα πολύχρωμο doodle σηματοδοτεί την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι η Google,  το οποίο συνοδεύεται από ένα κομμάτι του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη: «Ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται, χωρίς να υφίσταται διακρίσεις και με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα, που απαιτεί αμοιβαία κατανόηση στο φρόνημα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας» .

Η εν λόγω κίνηση από τη Google, με το doodle στα χρώματα του ουράνιου τόξου (που συνδέονται με την ομοφυλοφιλία) ειδικά σε συνδυασμό με το παραπάνω απόσπασμα, θεωρείται ως έμμεσο επικριτικό σχόλιο όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, με αφορμή σχετικούς (αμφιλεγόμενους, κατά πολλούς) νόμους που έχουν ψηφιστεί στη χώρα και το θέμα της αντιμετώπισης των ομοφυλοφίλων στους Ολυμπιακούς.