Κοινωνία
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 10:14

Διαδηλώνουν κατά της διαθεσιμότητας έξω από το ΣτΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ αλλά και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συζήτηση προσφυγών κατά του νόμου για τη διαθεσιμότητα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ αλλά και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συζήτηση προσφυγών κατά του νόμου για τη διαθεσιμότητα.

Μέχρι στιγμής η κίνηση στην οδό Πανεπιστημίου διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και οι δάσκαλοι.

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι έχει κηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στην κινητοποίηση συμμετέχει επίσης ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Να ανακοινωθούν οι πίνακες βαθμολογικής κατάταξης

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί από  τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανακοινώσει άμεσα τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτό συνάδει με «όσα ο υπουργός έχει υπογράψει», ενώ το αντίθετο «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό και αποδεικνύει στην πράξη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι διάτρητη».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, αλλά και να υποβληθούν σε σειρά υγειονομικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο.

Όμως, σημειώνει η Ομοσπονδία, «η γνώση της σειράς κατάταξης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετάσχει ή να απέχει από τη διαδικασία». Κι αυτό, διότι οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις ημέρες και μοιραία η συμμετοχή σε αυτές συνεπάγεται έξοδα, ειδικά για όσους προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές. Επιπρόσθετη δαπάνη αποτελεί η προσκόμιση μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων που ζητούνται. Ζητείται, λοιπόν, η ανακοίνωση της βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, καθώς όσοι είναι τελευταίοι στον πίνακα είναι πολύ πιθανό να μην υποβληθούν στα έξοδα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.