Πολιτική
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 15:14

Συμμετοχή της κοινωνίας στις διαδικασίες του Συνεδρίου ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στις προσυνδριακές και συνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο προεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στη νεολαία να συμμετάσχει, υπογραμμίζοντας οτι χωρίς τη συμμετοχή των νέων, δεν είναι δυνατή η αλλαγή που πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση και απαντώντας σε φράση του Πρωθυπουργού, τόνισε οτι ποτέ μία κυβέρνηση δεν έκανε τόσα λάθη σε τόσα κρίσιμα θέματα, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, «το πέτυχε γιατί το είχαμε δρομολογήσει εμείς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση διέψευσε πολύ γρηγορα τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, ενώ την κατηγόρησε οτι ψάχνει για άλλοθι προκειμένου να καλύψει την πρωτοφανή της αναξιοπιστία.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε παρωδία την απογραφή, με την οποία -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- η κυβέρνηση «έδεσε τα χέρια της χώρας». Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι είναι απολύτως αναξιόπιστος.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης τάχθηκε εκ νέου υπέρ του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τη διαπλοκή και μίλησε για συναίνεση στην προεδρική εκλογή.

Αναφερόμενος στο θέμα του Προεδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε οτι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμβάλει σε εξεύρεση συναινετικής λύσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, οτι το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για μικροκομματισμούς. Το φόβο των εκλογών σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, δεν θα τον έχει το ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στις τοπικές κοινωνίες για ενεργή συμμετοχή στο διάλογο που ξεκινά σε δύο εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταγραφούν τα συμπεράσματα του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι κεντρική επιδίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου, να γίνει πράξη η συμμετοχή του πολίτη.

«Να απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση στις τοπικές κοινωνίες. Για ενεργή συμμετοχή με λόγο και ρόλο στον προσυνεδριακό μας διάλογο. Χωρίς προκαταλήψεις. Δίχως αποκλεισμούς. Στο ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ χωράμε όλοι και ακόμη περισσότεροι. Αρκεί να έχουμε όρεξη και διάθεση για ουσιαστική δουλειά, μακριά από νοσηρές συμπεριφορές του παρελθόντος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.