Τεχνολογία-Επιστήμη
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 10:45

Νέα, ανθεκτική Olympus Stylus Tough TG-850

Η Olympus παρουσίασε τη νέα της προσθήκη στη σειρά «ανθεκτικών» ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Stylus Tough.

Η Olympus παρουσίασε τη νέα της προσθήκη στη σειρά «ανθεκτικών» ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Stylus Tough.

Πρόκειται για τη Stylus Tough TG-850 IHS, το πρώτο μοντέλο της σειράς στο οποίο έχει ενσωματωθεί οθόνη LCD με δυνατότητα ρυθμιζόμενης κλίσης. Παράλληλα, η κάμερα διατηρεί τα τυπικά χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας: ανθεκτική σε ψύχος έως -10 βαθμούς Κελσίου, ανθεκτική σε πτώσεις και χτυπήματα (από ύψος 2,1 μέτρων και πίεση 100 κιλών αντίστοιχα) και φυσικά αδιάβροχη σε βάθη έως και 10 μέτρων.

Η TG-850 ενσωματώνει αισθητήρα BSI CMOS ανάλυσης 16 Megapixel, επεξεργαστή εικόνας TruePic και φακό 21mm που προσφέρει οπτικό zoom της τάξης των 5x, το ευρύτερο στην κατηγορία, όπως τονίζει η ίδια η Olympus. Ο επεξεργαστής εικόνας TruePic VII επιτρέπει την προσαρμογή στο διάφραγμα που χρησιμοποιείται κάθε φορά ώστε να λαμβάνονται εικόνες και βίντεο με ζωντανά χρώματα και ρεαλισμό. Η ρυθμιζόμενης κλίσης οθόνη έχει διαγώνιο τριών ιντσών, ενώ τα φυσικά πλήκτρα ελέγχου δίνουν τη δυνατότητα χειρισμού ακόμη και όταν ο χρήστης φοράει γάντια.

Επιπλέον, η νέα Stylus Tough επιτρέπει το μοίρασμα των λήψεων στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της εφαρμογής OI.Share και την κάρτα FlashAir που υποστηρίζει Wi-Fi. Ο εν λόγω συνδυασμός επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση ανάμεσα στην κάμερα και στη φορητή συσκευή του χρήστη. Επιπρόσθετα, στα φίλτρα λήψης της TG-850 έχουν προστεθεί και ορισμένα από τα φίλτρα που αναπτύχθηκαν αρχικά για τις σειρές PEN και OMD, προσφέροντας τη δυνατότητα κάποιου βαθμού επεξεργασίας της εικόνας, εντός της κάμερας.