Κόσμος
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 16:40

Ανοίγει και πάλι η ψαλίδα μεταξύ Μπους και Κέρι

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων απέκτησε εκ νέου ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έναντι του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, Τζον Κέρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Zogby που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, ο Τζορτζ Μπους οδηγεί την κούρσα με 48% έναντι 44% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, με την εν λόγω έρευνα να έχει διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από την Τρίτη έως την Πέμπτη, περιλαμβάνοντας δηλ. τις αντιδράσεις των εκλογέων μετά το debate της Τετάρτης στην Αριζόνα.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η βελτίωση των ποσοστών του νυν αμερικανού προέδρου, οφείλεται στην καλή εικόνα που έχει σχηματίσει μεταξύ των αναποφάσιστων –στο 6% το ποσοστό τους σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση- καθώς και στη συσπείρωση της βάσης των παραδοσιακά ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Ανησυχητική είναι επίσης, για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, η διαφορά στη συσπείρωση των Δημοκρατικών ψηφοφόρων –στο 79%- στο πρόσωπο του Τζον Κέρι, έναντι 89% των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων για τον Τζορτζ Μπους.

Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.220 πιθανών ψηφοφόρων με περιθώριο στατιστικού σφάλματος 2,9%.