Κόσμος
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 12:19

Πούτιν: Στόχος των «τρομοκρατών» η μη επανεκλογή Μπους

Στόχος των καθημερινών επιθέσεων των ανταρτών στο Ιράκ είναι «να εμποδίσουν την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους στις 2 Νοεμβρίου, εκτίμησε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ντουσανμπέ του Τατζικιστάν.

«Θεωρώ ότι οι ενέργειες των τρομοκρατών στο Ιράκ δεν έχουν τόσο ως στόχο, τις δυνάμεις της συμμαχίας, όσο, πιο προσωπικά, τον ίδιο τον πρόεδρο Μπους».

«Η διεθνής τρομοκρατία έχει ως αντικειμενικό σκοπό να εμποδίσει την εκλογή του του προέδρου Μπους για μια δεύτερη θητεία», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

«Εάν επιτύχουν το στόχο τους, αυτό θα δώσει μια νέα ώθηση και επιπλέον ισχύ στη διεθνή τρομοκρατία». «Εάν τα καταφέρουν, θα μπορέσουν να γιορτάσουν τη νίκη τους επί της Αμερικής και επί ολόκληρου του διεθνούς (αντιτρομοκρατικού) συνασπισμού)», τόνισε ο Βλαντιμιρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ίδιος και η χώρα του εξακολουθούν να διαφωνούν με την απόφαση του αμερικανού προέδρου να εισβάλει στο Ιράκ. «Η Ρωσία είναι πάντα αντίθετη με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ», δήλωσε.