Αθλητικά
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 15:40

Συμφώνησαν Σούπερ Λίγκα και Football League

Βρέθηκε η λύση στο θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και αυτών που θα προαχθούν σε αυτή από τη Football League…

 

Βρέθηκε η λύση στο θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και αυτών που θα προαχθούν σε αυτή από τη Football League…

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία επί του θέματος, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που είχε κληθεί να δώσει τη λύση, αλλά τελικά δεν θα χρειαστεί να παρέμβει, αφού η Ένωση της Β΄ Εθνικής δέχτηκε την πρόταση της Σούπερ Λίγκας, που βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο «2+1».

Σύμφωνα με αυτό, οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας με αντίστοιχη άνοδο των πρώτων δύο από τη Football League, ενώ η 16η ομάδα της ανώτατης κατηγορίας θα παίξει μπαράζ με την τρίτη από τα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής για να κριθεί αν θα παραμείνει η πρώτη ή θα προαχθεί η δεύτερη. 

Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά κι ένα «λευκό». Εναντίον της  τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας και «λευκό» ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Λίγη ώρα αργότερα το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επικύρωσε το πρακτικό συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών, διευκρινίζοντας ότι «ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της 16ης ομάδας στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας και της τρίτης στα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, ενώ αν και οι δύο ομάδες δεν έχουν έδρα στο νομό Αττικής θα τελεστεί σε άλλο ουδέτερο γήπεδο, το οποίο «κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών».