Πολιτική
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 12:47

Συνάντηση Μολυβιάτη με πρέσβεις αφρικανικών χωρών

Τους εννέα διαπιστευμένους στη χώρα μας πρέσβεις αφρικανικών χωρών -συγκεκριμένα της Αγκόλας, Αιγύπτου, Αλγερίας, Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, Λιβύης, Μαρόκου, Ν. Αφρικής, Νιγηρίας και Τυνησίας- δέχθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

Οι αφρικανοί πρέσβεις αφού συνεχάρησαν θερμά τον κ. υπουργό για τη σχεδόν παμψηφεί εκλογή της χώρας μας, ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., παρουσίασαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τις χώρες τους, αλλά και την αφρικανική ήπειρο. Αναφέρθηκαν ιδιαιτέρως στην μεγάλη σημασία που δίνουν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, σε διμερές αλλά και πολυμερές επίπεδο, και ειδικότερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε..

Από την πλευρά του, ο κ. Μολυβιάτης ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη που έδωσαν οι αφρικανικές χώρες στην ελληνική υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την παραδοσιακή πολιτική φιλίας και συνεργασίας με τα αφρικανικά κράτη. Μια πολιτική, η οποία, όπως είπε, είναι σύμφωνη με τις σταθερές αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα.