Πολιτική
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 14:20

Τους Ελληνες Ολυμπιονίκες τίμησε η Βουλή

Τους Ελληνες Ολυμπιονίκες των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τίμησε σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, η Βουλή των Ελλήνων.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, ευχαρίστησε τους Ελληνες Ολυμπιονίκες για τις νίκες τους, που, όπως είπε, «χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές με βαθύ νόημα και σημασία, καθώς όλοι οι Ελληνες αισθανθήκαμε περήφανοι για τον τόπο μας, για το τί πρόσφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα, τη τέχνη, τη φιλοσοφική σκέψη, τον αθλητισμό».

«Είναι βαρύ το φορτίο που φέρετε. Ξεχωρίσατε στο στίβο του αθλητισμού και τώρα καλείστε να αποτελέσετε παντοτινό παράδειγμα ήθους και ανθρωπισμού», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Μπενάκη.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η νίκη των Ελλήνων Ολυμπιονικών δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί με ευθύνη στα προβλήματα του αθλητικού κόσμου και τόνισε ότι χωρίς τις διαχρονικές αξίες του ευ αγωνίζεσθαι δεν θα υπήρχαν πρότυπα για την κοινωνία, εμπνευσμένοι αθλητές, με αρχές και αξίες και κυρίως με σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Απο την πλευρά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, απηύθυνε έκκληση στους Ολυμπιονίκες να βοηθήσουν στη δημιουργία νέας αυτοπεποίθησης «ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει όταν βάζει ψηλά τον πήχυ, όταν βάζει ψηλούς στόχους». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την επιτυχία των Ολυμπιονικών «παρακαταθήκη και θεμέλιο για νέα μετάλλια για την Ελλάδα μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του κόμματός της προς τους Ελληνες Ολυμπιονίκες, τόνισε ότι το ΚΚΕ τους βλέπει «ως αγωνιστές για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού και διεθνούς αθλητισμού».

Ο προεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα οι Ολυμπιονίκες να βοηθήσουν στο κίνημα για την εξυγίανση του αθλητισμού και του Ολυμπισμού απο τις στρεβλώσεις της εμπορευματοποίησης. Ειδικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν, καθώς υπάρχει γόνιμο έδαφος για την εξάπλωση της μάστιγας του ντόπινγκ και την καλλιέργεια του μεγαλοϊδεατισμού».

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής τελετής απενεμήθησαν στους Ελληνες Ολυμπιονίκες χρυσά μετάλλια τα οποία φέρουν παράσταση του Θεού Αγώνα σε τετράδραχμα της Σκοπέλου του 5ου αιώνα π.Χ..

Μετά την τελετή, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ακολούθησε βράβευση των αθλητών που κατέλαβαν απο την τέταρτη ως την όγδοη θέση, απο τους αντιπροέδρους της Βουλής στην αίθουσα της Γερουσίας και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας κ. Γιάννης Παπαδογιαννάκης προσέφερε συμβολικό δώρο στην πρόεδρο της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα Μπενάκη στο γραφείο του προέδρου.

Πηγή ΑΠΕ