Πολιτική
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 19:03

Παπανδρέου: Για έλλειμμα πολιτικής κατηγορεί την κυβέρνηση

«Διαπιστώσαμε και πάλι σήμερα, το έλλειμμα πολιτικής και ιδιαίτερα το έλλειμμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι γεγονός, ότι έχουμε μια διεθνή κρίση στο πετρέλαιο. Το ερώτημα όμως που τίθεται, είναι τι κάνει η κυβέρνηση για να αμβλύνει τις επιπτώσεις στον πολίτη. Εμείς προτείναμε άμεσα να υπάρξει ένα επίδομα για τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά επειδή υπάρχει αυτή η αδράνεια της κυβέρνησης, παρά τις δικές μας προτάσεις, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και πολύ σύντομα θα προτείνουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη με τους συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Σε ερώτηση για δημοσκόπηση του Αlpha, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται υποχώρηση της κυβέρνησης, την οποία δεν καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «υπάρχει μια κόπωση της κοινής γνώμης από όλη αυτή την έλλειψη πολιτικής της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε μια πολύ δημιουργική ευκαιρία μπροστά στο Συνέδριο μας όλα αυτά να τα αναδείξουμε, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με τον πολίτη, και να διαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα μας, τις νέες κατευθύνσεις μας για τις πολιτικές εξελίξεις».

Απάντηση Ρουσόπουλου

«Και με τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Παπανδρέου, αποκαλύπτει την αδυναμία του ίδιου και του κόμματός του να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών και να ανταποκριθούν σε αυτές.

Oσο πιο γρήγορα το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους και για τον τόπο», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.