Κόσμος
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 13:11

Δημοσκόπηση Fox News: Με 49% έναντι 42% του Κέρι προηγείται ο Μπους

Νέα δημοσκόπηση που διενεργήθη σε εθνικό επίπεδο για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Fox News δίνει προβάδισμα επτά μονάδων στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους έναντι του δημοκρατικού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, Τζον Κέρι.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά Πολιτειών-κλειδιά για τις φετινές εκλογές, αναδεικνύουν τον Τζον Κέρι νικητή στη Φλόριντα, το Οχάιο και το Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με την εθνική δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Dynamics για το κανάλι Fox News, ο Τζορτζ Μπους συγκεντρώνει ποσοστό 49% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 42% του Τζον Κέρι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 7% ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ραλφ Νάντερ συγκεντρώνει ποσοστό 2%.

Η έρευνα του Opinion Dynamics διενεργήθηκε στις 17 και 18 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων με ποσοστό στατιστικού σφάλματος +/- 3%.

Την ιδια ώρα η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times και CBS, το ποσοστό δημοτικότητας του Τζορτζ Μπους έχει υποχωρήσει στο 44% έναντι 50% πριν από μία εβδομάδα.

Οι περισσότεροι εκλογείς δεν εγκρίνουν τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας και του πολέμου του Ιράκ από τον αμερικανό πρόεδρο, παράλληλα όμως δεν εμπιστεύονται ούτε τον Τζον Κέρι, καθώς όπως πιστεύουν, λέει αυτά που νομίζει ότι θέλει να ακούσουν οι ψηφοφόροι.