Πολιτιστικά
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 14:03

Έλληνας οπαδός στο Φεστιβάλ του Κλερμόντ Φεράντ

Η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, θα πάρει μέρος στο 36o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόντ Φεράντ, που διεξάγεται από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, θα πάρει μέρος στο 36o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κλερμόντ Φεράντ, που διεξάγεται από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Το «Red Hulk», η πτυχιακή ταινία της σκηνοθέτιδας στην οποία ανήκει επίσης το σενάριο και η παραγωγή, έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας (ανάμεσα τους και το Α΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) και το Α΄ Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Στην υπόθεση του έργου, ο Γιώργος που μένει μόνος του στην Αθήνα (τον υποδύεται ο αδελφός της σκηνοθέτιδας), έχοντας έλλειψη αυτοπεποίθησης και  αποδοχής,  προσπαθεί ως «Red Hulk», γνωστός οπαδός ομάδας, να γεμίσει το κενό του. Η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές...

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Φρίξο Προέδρου, Νέστορα Φανάρα, Χρήστο Κοντογεώργη, Δημήτρη Τζουμάκη και Ελισσαίο Βλάχο.

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ φιλοξενεί 162 ταινίες, οι οποίες επιλέχτηκαν για όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ.
Στο τμήμα Euroconnection Forum (φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη), συμμετέχει, από ελληνικής πλευράς, η Σύνη Παππά με το project «Whack», σε παραγωγή της Margot Filmhouse του Βαγγέλη Φακίνου.

Η ιστορία του «Whack» εξελίσσεται στην Αθήνα του 2027, όπου οι άνθρωποι αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλο ενώ η αυτοκτονία διώκεται ως αποτρόπαιο έγκλημα. Η πολιτεία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα καταστολής, χωροθέτησης, μηχανισμών παρακολούθησης. Οι αυτόχειρες επιμένουν, παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν και να σταλούν ισόβια σε στρατόπεδα αναπαραγωγής. Ένας ασυγκρότητος αστικός σκουπιδότοπος όπου η φτώχεια, η αποξένωση και ο τρόμος μορφοποιούν την κοινωνική πραγματικότητα.

Eικοσιτετράωρη υπαρξιακή περιπλάνηση στο σκηνικό μιας δυστοπικής μητρόπολης, όπου οι ήρωες προσπαθούν να εκπληρώσουν την ανάγκη τους για θάνατο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Μαρία Σκουλά, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Κώστας Ξυκομηνός.
 

naftemporiki.gr