Πολιτική
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 12:27

Την ανάγκη ριζικών τομών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ο Γ. Παπανδρέου

Tην ανάγκη να γίνουν τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της πρώτης ημέρας του Τακτικού Ετησίου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

«Αυτό θα αλλάξει την ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη, τον μικρόκοσμό του, αλλά και στην παιδεία και στην υγεία, ακόμη και για την ανάπτυξη και για την αποκέντρωση της οικονομικής ζωής και για τον πολιτισμό. Δεν έχουμε παρά να δούμε τι έχει γίνει και σε άλλες χώρες», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι και το κύτταρο της συμμετοχικής δημοκρατίας, της δυνατότητας να ελέγχει την εξουσία και να καθορίζει την ίδια της την τύχη».

Ο κ. Παπανδρέου δηλωσε αποφασισμένος να στηρίξει την υπόθεση των ριζικών τομών, ξεκινώντας από το ίδιο του Κόμμα καθώς όπως είπε «αντιστάσεις σ’ αυτή τη λογική υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, σε μια παλιά λογική, παλαιοκομματική λογική της πελατειακής σχέσης, της εξάρτησης του πολίτη απ’ το κέντρο, απ’ τη δημόσια διοίκηση, απ’ το κράτος».

«Εγώ θα το παλέψω», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. «Θα είμαι μπροστά στον αγώνα αυτόν μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και θα είμαι άτεγκτος απέναντι σε τέτοιες αντιλήψεις».

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για αθέτηση των εξαγγελιών της και για έλλειμμα πολιτικής. «Και σ’ αυτό τον τομέα δεν δείχνει είτε την θέρμη, είτε την πρωτοβουλία, είτε ότι κυβερνά. Διευθέτηση ημετέρων περισσότερο, παρά ουσία. Έλλειμμα πολιτικής, και, δυστυχώς, ενώ έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι για συναίνεση για μεγάλες τομές σ’ αυτούς τους τομείς, εμείς δεν βλέπουμε να προχωρούν μπροστά, και θα μας βρουν αυτοί μπροστά τους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.