Πολιτική
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 15:57

Τροπολογία για την κάλυψη οργανικών θέσεων σε Πρωτοδικεία

Τροπολογία με την οποία προτείνεται η μείωση σε 11 μήνες, από 16, του χρόνου φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ειδικά για τους σπουδαστές από τον διαγωνισμό του έτους 2013, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κενά οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, κατατέθηκε στη Βουλή.

Τροπολογία με την οποία προτείνεται η μείωση σε 11 μήνες, από 16, του χρόνου φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ειδικά για τους σπουδαστές από τον διαγωνισμό του έτους 2013, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία, αυξάνονται στο Εφετείο Αθήνας οι οργανικές θέσεις των εφετών, των εισαγγελέων και των αντεισαγγελέων κατά 40, 1 και 7 αντίστοιχα, προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων που έχουν συσσωρευθεί.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην Αθήνα αναμένουν εκδίκαση περίπου 6000 κακουργηματικές υποθέσεις -γεγονός που έχει οδηγήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην απόφαση να διαχωρίσει το Ποινικό και το Πολιτικό Τμήμα του Εφετείου της.

Με την τροπολογία ρυθμίζονται επίσης εκ νέου τα θέματα οργάνωσης του Γραφείου Ειδικών Εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζει το έργο του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα συμπληρώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων σχετικά με τη δικαστική εκκαθάριση εξόδων και δικαστικής αμοιβής, ενώ τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Αθηνών στην περιοχή της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτήριο στο συγκρότημα του Πρωτοδικείου Αθηνών και να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης σε αίθουσες ακροατηρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ