Πολιτική
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 16:05

Αντώναρος: «Εκ του πονηρού οι ισχυρισμοί ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε επιτήρηση»

Αυτό που διέγνωσε η Νέα Δημοκρατία όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, και που το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες, αντιλαμβάνονται τώρα και οι ευρωπαίοι ειδικοί : ότι τα στοιχεία που δίνονταν επί πολλά χρόνια ήταν σαθρά και μη πειστικά και η εικόνα της ελληνικής οικονομίας απόλυτα πλασματική. Όλα τα άλλα, είναι παραφιλολογία». Αυτο δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος, απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική απογραφή της κυβέρνησης.

Ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί ότι δήθεν η ελληνική οικονομία μπαίνει σε επιτήρηση, είναι εκ του πονηρού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια να επικαλυφθούν δυστυχώς για τους δράστες, χωρίς επιτυχία, οι δυσάρεστες συνέπειες της δημιουργικής λογιστικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε υπογραμμίσει την πρόθεσή της να μειώσει το έλλειμμα και θα το πράξει», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για αν η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ευθύνη στον τρόπο που διαχειρίστηκε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Τέλος, ερωτηθείς για τις δυσοίωνες προβλέψεις των Ευρωπαίων σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος το 2005, ο κ. Αντώναρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έλλειμμα θα μειωθεί.