Πολιτική
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 16:13

Αθανασάκης: «Η χώρα μπαίνει σε καθεστώς διεθνούς επιτήρησης»

«Η οικονομία της χώρας μπαίνει υπό επιτροπεία. Η χώρα μπαίνει σε καθεστώς διεθνούς επιτήρησης», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι μετά τις συνεδριάσεις του EUROGROUP και του ECOFIN, «φαίνονται καθαρά οι επιπτώσεις της δήθεν απογραφής, της απογραφής-παρωδία -όπως χαρακτηριστικά είπε- στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πλήρη ανευθυνότητα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση».

Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο για κατασκευασμένη αλήθεια απο τη ΝΔ και υπογράμμισε: «Δεν υπήρξε απογραφή. Δεν υπήρχαν κρυφά ή άγνωστα στοιχεία. Υπήρξε απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ αλλαγή στη μεθοδολογία, αλλαγή στους κανόνες εγγραφής των στοιχείων και πέρα απ’ τις όποιες διορθώσεις που είναι συνήθης πρακτική για όλες τις χώρες, η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να πλήξει το ΠΑΣΟΚ, έπληξε τα συμφέροντα της χώρας».

Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για κομματική εμπάθεια, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, που πλήττουν την ελληνική οικονομία και τους έλληνες εργαζόμενους.

«Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «όπως της ανήκει επίσης και η ευθύνη για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τόσο στον τομέα των εσόδων, όσο και στον τομέα των δαπανών, αυτό το οκτάμηνο που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

«Όλα τα άλλα που υποστηρίζει και σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης, είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"», παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκανε τις παρατυπίες, γι αυτό δεν μπορεί να ζητάει τώρα και τα ρέστα, ο κ. Αθανασάκης είπε: «Τα ρέστα δεν μπορεί να τα ζητάει ο κ. Αλογοσκούφης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πραγματικά πέρα από κάθε όριο η κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε το πρόβλημα, να ζητάει σήμερα τα ρέστα».